Китайската минно-преработваща и търговска компания Tibet Summit Resources планира да инвестира

...
Китайската минно-преработваща и търговска компания Tibet Summit Resources планира да инвестира
Коментари Харесай

Китай влиза с мощна инвестиция в страна от литиевия триъгълник

Китайската минно-преработваща и комерсиална компания Tibet Summit Resources планира да влага 2,2 милиарда $ в две литиеви залежи в Аржентина, оповестява ТАСС, базирайки се на пресслужбата на Министерството на външните работи на Южноамериканската република.

„ По време на среща с посланика на Аржентина в Пекин президентът на китайската компания разгласи, че имат намерение да влагат 700 милиона $ в плана Salt Diabillos в провинция Салта “, се споделя в отчета.

На този план китайската компания разчита на интензивен рандеман  на литиев карбонат от началото на 2023 година, който да доближи към 50 хиляди тона годишно. Суровината е скъп източник за изработката на все по-търсените за трасформацията към електромобилност литиево-йонни акумулатори. Други 1,5 милиарда $ Tibet Summit Resources има намерение да влага в построяването на цех в соленото тресавище Арисаро в същата провинция. От китайската бизнес организация чакат от 2024 година там да стартират да създават от 50 000 до 100 000 тона литиев карбонат.

Аржентина, дружно с Боливия и Чили, образуват по този начин наречения " Литиев триъгълник ". Тези три страни от Латинска Америка съставляват повече от половината от международните ресурси от този метал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР